Ex-lijfwacht van Saddam Hoessein spreekt in Harderwijk!

17FEB

Woensdag avond 4 maart as spreekt  een ex-lijfwacht van Saddam Hoessein, Rasak Avakthi in het Echocentrum in Harderwijk. Hij diende in het leger van Saddam, zat in de gevangenis van Saddam, vocht tegen Saddam, overwoog zelfs een aantal keer om hem te vermoorden.

Rasak (47) is als Koerd geboren in Noord-Irak, dichtbij Kirkuk. Hij groeide op in een gezin met zeventien kinderen. Alleen Rasak, een broer en twee zussen zijn nog in leven. Door de slechte medische voorzieningen voor Koerden zijn de meesten al jong gestorven. ”Op negenjarige leeftijd vertrok ik met ons gezin naar Bagdad.” In 1972 – hij was zeventien jaar – kwam Rasak in het leger van Saddam Hussein. Na de legeropleiding schopte hij het tot commandant. Zijn Koerdische afkomst was onbekend, er werd in ieder geval niet over gesproken.

,,Ik werd gestationeerd in het noorden van Irak, om bij de grens met Syrië en Turkije een militaire vliegbasis te bewaken. Rasak Avakthi heeft een bijzonder getuigenis hoe God hem gered heeft uit de duisternis en bij Jezus heeft gebracht. Hoe Hij gevlucht is via Turkije en uiteindelijk in Nederland kwam. Op veel plaatsen vertelt hij zijn levensverhaal. Rasak was lange tijd een medewerker bij Stg. Gave en bezocht zijn eigen volksgenoten in centra in Nederland.

De Open avond wordt gehouden in het Echocentrum , Melis Stokelaan 91a in Harderwijk in het kader van de maandelijkse werkgroep Evangelie en moslims. We beginnen  om 20.00 uur, daarvoor is er koffie. Toegang is gratis, u mag bijdragen in de onkosten. Voor meer info tel 0341-419207 of info@stichtingecho.nl

 

Meer nieuws over "Messias & Moslims"

15JUN
Training voor Al Massira

Op  zat. 21 nov en zat. 19 dec wordt in Harderwijk een training gegeven om de Al Massira cursus te geven. De Al Massira cursus  is een soort Alphacursus voor mensen met een moslim achtergrond.

De Al Massira cursus kan prima in huiselijke kring gehouden worden Bij de training hoort een aantal DVD’s met de 12 studies en een handboek. De kosten zijn € 100,- pp en € 150,- voor echtparen.

Voor meer informatie en opgave zie: https://docs.google.com/forms/d/1vaA6KCITSnNjvIUrYzdEvZZmW-Qn92Ia3uu-rJH837E/viewform

 

14AUG
Nieuwe cursus Insjallah

Eind september gaat in de Regenboog de nieuwe cursus “ Insjallah” van start.

De cursus wordt gegeven door de ervaren medewerkers van Stg. Evangelie en moslims uit Amersfoort. In deze cursus gaat het om de volgende vragen:

-Wat vraagt God van ons als we met moslims omgaan?
-Wat is kenmerkend voor het geloof en de leefwijze van moslims?
-Wat heeft het evangelie moslims te zeggen?
-Wat zijn de ervaringen van moslims die christen werden?
-Heeft missionair werk onder moslims zin en hoe kan ik daar aan bijdragen?

3MEI
Kennismaking met Arabisch – Nederlandse gemeente

Op woensdag 22 mei zullen enkele vertegenwoordigers  van de Arabisch- Nederlandse gemeente de Oase uit Amersfoort een presentatie houden in het Echocentrum in Harderwijk. Deze jonge gemeente in Amersfoort is ontstaan uit de de International Grace Fellowship in Amersfoort. In de gemeente komen zowel Nederlanders als mensen van Marokkaanse achtergrond, vandaar dat de kerk tweetalig is.

Deze avond zullen zij iets delen over hoe hun samenkomsten er uit zien, hoe zij ontstaan zijn en wat zij geleerd hebben om te kunnen uitreiken naar hun stadsgenoten van Arabische achtergrond. 
Heeft u een vraag over Messias & Moslims?Stel ons een vraag...