Nieuw KILA project van start

18APR
Deze zomer gaat in week 32 ( 7 tm 10 augustus) voor de derde keer het KILA project van start.
De bedoeling is dat door middel van sport, spel en creatieve activiteiten de kinderen op het terrein rond de flats van de Gouman Borgesiuslaan  een aantal leuke dagen beleven.
Jongeren en ouderen vanuit verschillende kerken zetten zich in om kinderen uit de wijk bezig te houden en hen een paar hele leuke middagen te bezorgen.

KILA staat voor kinderlach: “Geef kinderen een lach van buiten en van binnen” zegt Marlin Hobrink de initiatiefneemster van het KILA project. “Kinderen zijn bijzonder kostbaar in Gods ogen en wij kunnen hun dat laten ervaren door een leuk en afwisselend programma en door vriendschap.” Zowel voor de jongere als de oudere kinderen is er een programma. The BUZZ van Youth United is  de basis waarvanuit de activiteiten wordt georganiseerd en waar de kinderen geregeld komen om iets te drinken en te snoepen. Voor de kinderen zijn er geen kosten aan verbonden.

Meer over KiLa

 

Meer nieuws over "Evang. & moslims"

15JUN
Training voor Al Massira

Op  zat. 21 nov en zat. 19 dec wordt in Harderwijk een training gegeven om de Al Massira cursus te geven. De Al Massira cursus  is een soort Alphacursus voor mensen met een moslim achtergrond.

De Al Massira cursus kan prima in huiselijke kring gehouden worden Bij de training hoort een aantal DVD’s met de 12 studies en een handboek. De kosten zijn € 100,- pp en € 150,- voor echtparen.

Voor meer informatie en opgave zie: https://docs.google.com/forms/d/1vaA6KCITSnNjvIUrYzdEvZZmW-Qn92Ia3uu-rJH837E/viewform

 

14AUG
Nieuwe cursus Insjallah

Eind september gaat in de Regenboog de nieuwe cursus “ Insjallah” van start.

De cursus wordt gegeven door de ervaren medewerkers van Stg. Evangelie en moslims uit Amersfoort. In deze cursus gaat het om de volgende vragen:

-Wat vraagt God van ons als we met moslims omgaan?
-Wat is kenmerkend voor het geloof en de leefwijze van moslims?
-Wat heeft het evangelie moslims te zeggen?
-Wat zijn de ervaringen van moslims die christen werden?
-Heeft missionair werk onder moslims zin en hoe kan ik daar aan bijdragen?

17FEB
Ex-lijfwacht van Saddam Hoessein spreekt in Harderwijk!

Woensdag avond 4 maart as spreekt  een ex-lijfwacht van Saddam Hoessein, Rasak Avakthi in het Echocentrum in Harderwijk. Hij diende in het leger van Saddam, zat in de gevangenis van Saddam, vocht tegen Saddam, overwoog zelfs een aantal keer om hem te vermoorden.

3MEI
Kennismaking met Arabisch – Nederlandse gemeente

Op woensdag 22 mei zullen enkele vertegenwoordigers  van de Arabisch- Nederlandse gemeente de Oase uit Amersfoort een presentatie houden in het Echocentrum in Harderwijk. Deze jonge gemeente in Amersfoort is ontstaan uit de de International Grace Fellowship in Amersfoort. In de gemeente komen zowel Nederlanders als mensen van Marokkaanse achtergrond, vandaar dat de kerk tweetalig is.

Deze avond zullen zij iets delen over hoe hun samenkomsten er uit zien, hoe zij ontstaan zijn en wat zij geleerd hebben om te kunnen uitreiken naar hun stadsgenoten van Arabische achtergrond. 
Heeft u een vraag over Evang. & moslims?Stel ons een vraag...