KiLa: een lach van binnen en van buiten!

15AUG

Afgelopen  zomer vond net als vorig jaar het Kila Zomerproject plaats. Kila staat voor KinderLach. Verschillende mensen wilden samen islamitische kinderen in Harderwijk laten weten hoeveel God van ze houdt en dat ze heel waardevol zijn. Door middel van sport en spelmiddagen creëerden zij op praktische wijze een kinderlach van buiten. God raakt de harten van de kinderen aan, Hij verlangt ernaar dat de kinderen weten wie Hij is voor ze. Hij creëert  een lach van binnen!
KiLa 2011: Vanwege het grote  enthousiasme van vele kinderen én van ouders heeft afgelopen zomer voor de 2e keer het project plaats gevonden. Dit jaar hebben we het concreter gehad over De Uitnodiging die God aan deze kinderen doet.  Dit jaar zijn we ook in buddy-groepjes met de kinderen gaan praten en bidden.De laatste middag was het een toffe feestmiddag met:  Een zeskamp, schminken, springkussen, panna-voetbal, cadeau’s, dansworkshop en als afsluiting een Halal- BBQ. Zowel kinderen, ouders als andere buurtbewoners waren hierbij aanwezig. Islamitische buurtbewoners bereidden enthousiast het vlees en verzorgden  kannen Turkse thee om de sfeer helemaal super te maken. Er vonden vele gesprekken plaats over gezellige koetjes en kalfjes maar ook over Gods liefde en Zijn genade door Jezus. We zijn God enorm dankbaar dat Hij ons samenbracht en we zo’n zomerproject konden organiseren.

Meer nieuws over "Evang. & moslims"

15JUN
Training voor Al Massira

Op  zat. 21 nov en zat. 19 dec wordt in Harderwijk een training gegeven om de Al Massira cursus te geven. De Al Massira cursus  is een soort Alphacursus voor mensen met een moslim achtergrond.

De Al Massira cursus kan prima in huiselijke kring gehouden worden Bij de training hoort een aantal DVD’s met de 12 studies en een handboek. De kosten zijn € 100,- pp en € 150,- voor echtparen.

Voor meer informatie en opgave zie: https://docs.google.com/forms/d/1vaA6KCITSnNjvIUrYzdEvZZmW-Qn92Ia3uu-rJH837E/viewform

 

14AUG
Nieuwe cursus Insjallah

Eind september gaat in de Regenboog de nieuwe cursus “ Insjallah” van start.

De cursus wordt gegeven door de ervaren medewerkers van Stg. Evangelie en moslims uit Amersfoort. In deze cursus gaat het om de volgende vragen:

-Wat vraagt God van ons als we met moslims omgaan?
-Wat is kenmerkend voor het geloof en de leefwijze van moslims?
-Wat heeft het evangelie moslims te zeggen?
-Wat zijn de ervaringen van moslims die christen werden?
-Heeft missionair werk onder moslims zin en hoe kan ik daar aan bijdragen?

17FEB
Ex-lijfwacht van Saddam Hoessein spreekt in Harderwijk!

Woensdag avond 4 maart as spreekt  een ex-lijfwacht van Saddam Hoessein, Rasak Avakthi in het Echocentrum in Harderwijk. Hij diende in het leger van Saddam, zat in de gevangenis van Saddam, vocht tegen Saddam, overwoog zelfs een aantal keer om hem te vermoorden.

3MEI
Kennismaking met Arabisch – Nederlandse gemeente

Op woensdag 22 mei zullen enkele vertegenwoordigers  van de Arabisch- Nederlandse gemeente de Oase uit Amersfoort een presentatie houden in het Echocentrum in Harderwijk. Deze jonge gemeente in Amersfoort is ontstaan uit de de International Grace Fellowship in Amersfoort. In de gemeente komen zowel Nederlanders als mensen van Marokkaanse achtergrond, vandaar dat de kerk tweetalig is.

Deze avond zullen zij iets delen over hoe hun samenkomsten er uit zien, hoe zij ontstaan zijn en wat zij geleerd hebben om te kunnen uitreiken naar hun stadsgenoten van Arabische achtergrond. 
Heeft u een vraag over Evang. & moslims?Stel ons een vraag...